Wednesday, September 22, 2010

Abang ipaqku nikaH

"aku terima nikahnye noor ima maizura binti taktau dengan mas kawen tak tau jugak tunaiii..."
ni le kot ayat yang dilafazkan eceh oleh abang ipaq joyah a.k.a abang atan ari sabtu lepaih.. (tok kadi tu macam takmo lepas jek tangan die..nape tok?heee...)..

jom bercerita sket..pade hari sabtu yang lalu, abang ipaq joyah iaitu abang kepade cik supyan telah selamat dinikahkan di umah bininyer di taman kosas, ampang..kedua2 mempelai maseh belajo di universiti mane ntah dekat porthsmouth btoi ke aku eja nih.. sabtu ni, (25/09/10) majlis kawen mereka pulok..pehtu mereka perlu terbang semula ke UK untok sambung belajo..musti penat kan..tapi demi cintaku padamu..kukorbankan jiwa dan raga...kehujung dunia ke bintang kejora..

yang duduk dari kiri:abah mentue, abang atan (abang ipaq), kak ima (kak biras), mak mentue.
yang muncul tinggi sket kat blakang dari kiri: cik supyan, hors (adik ipaq)

mase akad, joyah takde di tempat kejadian..dok lam kete tidokan alya n susukan amira..huu...sedeh, xleh nak gempor2 abang atan, kasi die takot sket..hahaha...bujang le jap cik supyan dalam 1-2 jam cenggitu..sile tengok gambor di atas itu : bahagienyer mereka ngambik gambo tanpa kehadiran joyah..huu...


huh..xpe2 joyah pon leh bergambo jugak..tengok2..kan ade joyah tu..tapi pasni joyah dah ade saingan..dulu joyah suke wat iklan gigi sorang2...skang ni kak biras pon suke gak wat iklan gigi..musti lam ati tu kak ima tengah bermonolog :
"eh, u pakai darlie ke? i pakai colgate.." sambil menjeling ke arah gigi joyah..


ni lak antare hantaran mereka..model lam gambo : cik supyan

sirih junjung pakai fresh flower...kat pelamin pon same..kat sanggul kak biras baru pon same...kat hantaran pon same..jeles jap..tapi takpe, semue bunge tersebut dah dapat kat joyah...muahahahaha...


ade pon gambo dak kcik alya n dak lagi kecik amira ni..tu pon sipi2 jek dapat..



akhir kate, "mmuahhh..."..abang atan sebut camni ek time tu?joyah xtau..joyah maen tulih jek..kui..kui...

k la, nnti la sambung lagi..dah 2 bulan rehat ni, dah xreti nak nulih cemane dah..sebenonyer banayk nak cerita..tapi lupe nak wat ayat cemane..hee...ape da aku nih..


psssttt** : gambo dicilok dari facebook hors..hee...mekasih yek adik ipaqku..

17 comments:

  1. wahhh abg ipaq mu rokkk la..rambut blh tocang! kuikui

    ReplyDelete
  2. selamat pengantin baru buat kedua mempelai :)

    ReplyDelete
  3. wahh.. panjangnye rambut abang atan
    kat UK takde kedai gunting rambut ek? hehehe

    Selamat Pengantin Baru utk mempelai
    Selamat dapat biras baru utk cik joyah kite =)

    ReplyDelete
  4. sz | m.s.s :
    kui..kui..tu joyah lom cite lg bape lame die dera hors iron ghambut die b4 akad tu..hik..hik..seb bek x tocang tinggi2..ngeh..ngeh..

    ReplyDelete
  5. Mak Su :
    maseh maksu..nnti joyah smpaikan kat mereka yek..hee..

    ReplyDelete
  6. h4ni3 :
    hiks..ade la kdai gunting..die saje jek nk lawan rmbut bini die tu..kot la..hee...memandai jek den..
    maceh yek h4ni3..

    ReplyDelete
  7. cik supyan merenung spek hitam tu ko.. tongah rukuk???

    ReplyDelete
  8. utk gambo cik supyan merukuk tue, Teman rase beliau mosti ckp dlm hati 'konapo lah bini aku tak include spek itam dlm hantaran ari tu.. hukhukhuk...'

    ReplyDelete
  9. ammvoiii sonoknyer kawenn kanns.. ekeke

    ReplyDelete
  10. bila nk update psl dak bulat?

    ReplyDelete
  11. DrSinga:
    tengah membayangkan spek tu die punyer kot..kuhik..kuhik..

    ReplyDelete
  12. bain :
    dh bli la...siap bli yg mcm horatio caine csi miami lg taw...tp cik supyan bayo seniri..hee...

    ReplyDelete
  13. en_me :
    aha...nk lg skali ke?kui..kui..

    ReplyDelete
  14. cinta:
    mak nyer bz la sgt kn..sok2 kite update psl die yek..

    ReplyDelete
  15. ekhem...! ni adik ipaq dtg mnyerang...berani betoi curik gambo ye?? hik3... xpe2...lg sbulan adik ipaq balik kene la belanje...muahaha...eyh, tertiru pule gelak tawe 2...kui3...

    ReplyDelete
  16. anon :

    kih..kih...xpasan lak makcu horse komen..buleh2..claim kat bapaknyer dakbudak ni ek/hee..

    ReplyDelete

anything 4 me?